Gylle AIF, BK Skansen, Bosniska FK Behar, Anderslövs Boik.

Publicerad den 1 juli 2011 klockan 19:51 av Björn Sandberg

I förra inlägget gick vi igenom IFK Trelleborg, FC Trelleborg, ÖT Smygehuk FF och MF Pelister. Idag går vi igenom Division 5 Södra. Trelleborgslagens egna serie kan man säga.

Division 5 Södra(12lag):

Bosniska FK Behar. Behar, ett av de yngsta lagen i Trelleborg med en spännande historia. Laget låg förra året också i Division 5. Behar har varit väldigt svaga på bortaplan och starkare hemma på Albäcksvallen, precis som det brukar vara. Tappet av eleganta mittbacken Ensar Zejnilovic till MF Pelister känns nog en hel del i truppen. I de matcher jag har kollat på har man ofta haft svårt att få bollen - i mål. Något man också haft på bortaplan. Nu när Anderslövs Boik tillfälligt har återuppstått från de döda så ligger Behar näst sist och därmed på en nedflyttningsplats. Men jag tror att Anderslövs Boik är sämre…
Nuvarande tabellplacering: 11
Mitt tips på slutplacering: 10

Anderslövs Boik. Efter förnedring, efter förnedring har liket återuppstått. Anderslöv har inte imponerat ett dugg på mig, men vann de två sista matcherna innan uppehållet. Mot Skanör/Falsterbo och Behar. Båda på hemmaplan. Jag tror inte att Anderslöv klarar av att hålla den vinnande trenden, jag tror att man trillar ner i det förlorande träsket igen och Behar går om. Men självklart gör det ingenting om jag har – fel.
Nuvarande tabellplacering: 10
Mitt tips på slutplacering: 11

BK Skansen. Inför säsongen trodde jag och en hel del andra att BK Skansen var det bästa av Trelleborgslagen i Division 5 södra. Stabil backlinje och målsprutan Rickard Andersson längst fram, samt en och annan spännande värvning. Jag trodde att BK Skansen skulle överraska. Efter 5 raka förluster byttes tränaren Magnus Vinqvist mot ” Blackburn-dödarn ” Fredrik Sandell. ” Sandell-effekten ” uppstod och man tog 2 raka segrar, man blev ett helt annat lag. Visst överraskade man, men inte på sättet jag trodde. Efter uppehållet när serierna drar igång igen tror jag att Skansen kommer klättra från sin kvalplats.
Nuvarande tabellplacering: 9
Mitt tips på slutplacering: 7

Gylle AIF. Inför säsongen trodde jag som sagt att BK Skansen var det bästa av Trelleborgslagen i Division 5 Södra. Gylle AIF har visat att man nog är strået vassare. Om ” Kulsprutan från Gylle ” Anders Nilsson ligger kvar i skytteligatoppen när serien avrundas, kommer Gylle AIF klara sig bra i Division 5. Man kommer säkert klättra, precis som BK Skansen. En femte, sjätte eller sjundeplats skulle inte förvåna mig. Gylle har ett bra lag över hela planen. Dock har man fått backbjässen Patrik Lindberg skadad. Med honom på plan hade man varit - än bättre.
Nuvarande tabellplacering: 8
Mitt tips på slutplacering: 6

Imorgon tittar vi på Gislöv, Klagstorp, Lilla Beddinge och Skegrie.

Så min ranking av Division 5 Södra är; Gylle AIF, BK Skansen, Bosniska FK Behar, Anderslövs Boik.

/// Din gräddnougat i Aladdin-asken Björn Sandberg

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleboll så godkänner du samtidigt våra regler.

Regler för kommentarer på våra bloggar

Välkommen att kommentera inlägg på våra bloggar!

Vi ser fram emot ett livligt meningsutbyte. I syfte att hålla en bra debattnivå har vi följande grundregler:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna
 • Visa respekt för övriga debattörer
 • Håll er till saken
 • Spamma inte: Fler än tre inlägg i en tråd betraktar vi som spam

Så här vill vi ha det:
 • Inlägg som är korta och koncisa, inte längre än 500 tecken.
 • Inlägg undertecknade helst med både för- och efternamn och gärna med bostadsort. (Några av inläggen kan komma att publiceras i papperstidningen, och då prioriteras inlägg som är undertecknade med namn.)

Det här accepterar vi inte:
 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, främlingsfientliga, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera inlägg på bloggen.

Om du ser ett inlägg som bryter mot reglerna kan du göra oss uppmärksamma på det genom att använda knappen "Anmäl!" som finns vid varje debatt.

Bloggaren i sig har inget juridiskt utgivaransvar för dina kommentarer. Du är alltid personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu